<$BlogRSDUrl$>

Friday, March 12, 2004

Days worked in a Year 

There are 365 days per year available for work.
There are 52 weeks per year in which you already have 2 days off per week, leaving 261 days available for work.
Since you spend 16 hours each day away from work, you have used up 170 days, leaving only 91 days available.
You spend 30 minutes each day on coffee break. That accounts for 23 days each year, leaving only 68 days available.
With a one hour lunch period each day, you have used up another 46 days, leaving only 22 days available for work.
You normally spend 2 days per year on sick leave. This leaves you only 20 days available for work.
We are off for 5 holidays per year, so your available working time is down to 15 days.
We generously give you 14 days vacation per year which leaves only 1 day available for work.













Actuality of the situation:

Start with 365 days = 52 weeks.
Subtract 2 days per week, 52 * 2 = 104, 365 - 104 = 261 days.
16 hours a day spent away from work (assuming 8-hour work day) leaves 6264 - 4176 remainder = 2088 work hours or 87 days.
Out of 2088 hours subtract a 1/2 hour coffee break per day. 87 * 0.5 = 43.5 hours or 1.8125 days. Which leaves us with 87 days - 1.8125 days = 85.1875 days or 2044.5 work hours
Now subtract 1 hour per work day for lunch, 1 hr per 85.1875 days, which leaves 81.63 days.
Subtract 2 sick days = 79.63 work days left
Subtract 5 holidays = 74.63 work days left
Deduct 14 days of official leave = 60.63 work days left

60.63 work days = 1455.12 work hours.

From official estimates:

365 days per year Minus 52 to 104 weekend days [Joke assumes 104 weekend days]
Minus 10 to 30 official holidays [Joke assumes 5 official holidays]
Minus 10 to 20 annual paid leave days [Joke assumes 14 paid leave days]
Minus 10 to 20 days lost due to illness, injury and maternity (averaged across occupational category [Joke assumes 2 days lost to illness, etc.]
Minus 2 to 5 days in training (varies by occupation) [Joke assumes 0 training days]
Equals 281 to 186 days of actual work days

Now using our figure of 1455.12 work hours over the range of 281 to 186 work days we get 5.17 to 7.82 hours per person spent working each work day.


|

This page is powered by Blogger. Isn't yours?